stewardess worden
(grond)steward(ess)
werken als stewardes
eisen steward(ess)
solliciteren
talenkennis
minimale leeftijd
stewardess vacatures
stewardess opleiding

Solliciteren als steward(ess)

Werk je graag in wisseldiensten? Ben je vriendelijk en servicegericht? Spreek je een aantal talen en wil je graag onder de mensen zijn? Dan is een baan als steward(ess) wellicht iets voor je. Voordat je kan gaan werken als steward(ess) zal je moeten gaan solliciteren voor de baan van steward(ess).

Sollicitatierondes bij luchtvaartmaatschappijen

Elke luchtvaartmaatschappij heeft een aantal sollicitatierondes waar sollicitanten worden getest op hun communicatieve eigenschappen, het gedrag en serviceverlenende instelling.

Solliciteren als grondsteward(ess)

Als je gaat solliciteren voor de functie van grondsteward(ess) is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de ligging van de wereldsteden (topografie). Vanzelfsprekend kan je meepraten over het reilen en zeilen in de luchtvaart en heb je al enige kennis van de luchtvaartprocedures. Je spreekvaardigheid engels en schrijfvaardigheid engels zal worden getest.

Solliciteren als steward(ess)

Als je gaat solliciteren als steward(ess) omdat je wilt werken aan boord van een vliegtuig is het heel belangrijk dat je laat zien dat je vriendelijk blijft onder stresssituaties en een dienstverlendende instelling hebt. Je spreekt vloeiend nederlands en je hebt een goede spreekvaardigheid van de engelse taal. Je doet tijdens de selectie-procedure een aantal groepsopdrachten en/of een rollenspel. Luchtvaartmaatschappijen waar je kunt solliciteren zijn: KLM, KLM Cityhopper, Transavia.com, Arkefly, Corendon Dutch Airlines en Jetair.

Elk najaar werft Transavia.com en Easyjet cabinepersoneel. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, British Airways en Lufthansa werven onregelmatiger cabinepersoneel maar als deze maatschappijen cabinepersoneel werven is dat veelal middels grote wervingsacties.

Sollicitatieprocedures waarbij luchtvaartmaatschappijen duizenden reacties krijgen is al niet meer uitzonderlijk. Om een voorbeeld te geven: een grote nederlandse luchtvaartmaatschappij kreeg binnen twee weken meer dan 5000 brieven terwijl men maar 216 nieuwe stewards en stewardessen nodig had.

 

Stewardess worden